Vi har börjat äta en vegetarisk rätt i veckan här hemma. Gött. Jag och mamma kokade ihop dessa bakade potatisar med ädelost och bladspenat, fyyyy vad goda!

Ingredienser:  2 st stora bakpotatisar à ca 300 g
150 g bladspenat
2 st vitlöksklyftor
1 msk Arla® Svenskt Smör
125 g Kvibille® gräddädel
1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
12 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor. Baka i nedre delen av ugnen tillsde är mjuka, 45-60 min. Tina ev spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna. Grovriv ädelosten och rör ihop med crème fraiche i spenaten. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och rör ner i spenatröran. Salta och peppra. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250° ca 10 min.
Fotografi, Mat, Recept, Vegetariskt,

Kommentera

Publiceras ej